Szerintem a palacsinta minden formában finom és sokféle variációja létezik már világszerte. Most mutatok egy alacsony kalóriatartalmú, sós változatot
Ti édesen vagy sósan szeretitek a csinta palacsintát
Cukkini palacsinta
Hozzávalók:
2 db nagyobb cukkini
6 evőkanál joghurt
350 g liszt
400 ml ásványvíz
4 db tojás
2 kávéskanál só
bors
1 teáskanál szódabikarbóna
vaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, félretesszük levet ereszteni. Öntsük ki a levét és a maradékot a kezünkkel nyomjuk ki belőle. A cukkinihoz adjuk hozzá a tojásokat, a joghurtot és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával, ezután mehet bele a cukkinis masszába ahol sima állagúra dolgozzuk.
Egy sűrű tésztát fogunk kapni és ehhez adagoljuk az ásványvizet folyamatos kevergetés mellett. ( Minél több vizet adunk hozzá annál hígabb lesz és annál vékonyabb tésztát tudunk majd sütni belőle. )
Vajjal kikent forró serpenyőbe süssük ki egyenként a palacsintákat.
Tejföllel, reszelt sajttal is lehet fogyasztani, de magában is roppant ízletes.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése