Citromos - narancsos ricottás palacsinta

 


Citromos - narancsos ricottás palacsinta

 Hozzávalók:

 2 db tojás

50 g kristálycukor

250 g ricotta

200 ml író

125 g finomliszt

2 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

1 csipet só

vaj a sütéshez

 

Elkészítés:

 A tojásokat ketté választjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük benne. Ezután hozzáadjuk az írót, a ricottát és csomómentesre keverjük. Aztán mehet bele a vaníliaroma, a liszt, sütőpor, narancs és citromhéj és jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket félkeményre verjük egy csipet sóval. Ezután hozzákeverjük a ricottás masszánkhoz óvatosan.

Hagyjuk pihenni 10 percig.

Egy serpenyőben olvasszunk kevés vajat és kanalazzuk rá a palacsintát. Süssük szép aranybarnára mindkét oldalon.

Porcukorral meghintve vagy friss gyümölcsökkel fogyasszuk.

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések