Baconos gombaragu bulgurral
Hozzávalók:
180 g bacon szalonna
500 g csiperkegomba
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
400 ml zöldség alaplé
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors
200 g bulgur
Elkészítés:
A bacont felcsíkozzuk és ropogósra pirítjuk. A hagymát finomra fel vágjuk és megdinszteljük. A gombát megtisztítjuk és tetszés szerint felvagdossuk, majd hozzáadjuk a hagymához és összeforgatjuk őket.
Utána ráöntjük a zöldség alaplevet és fűszerezzük. ( Ha nincs alaplevünk akkor használjunk zöldségleves kockát és öntsük fel vízzel ).
Ha elfőne közben a leve akkor kevés vízzel pótolhatjuk.
Az a cél hogy a végén egy sűrű szaftot kapjunk a gomba alatt.
A bulgurt puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben és a gombás ragúval tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése