Az ellenállhatatlan Zserbópalacsinta



Vannak sütemények és desszertek, amik önmagukban is finomak, de ha kombináljuk ezeket, akkor sokkal ízletesebbek lesznek. Ennek az ötletnek a hatására jött létre ez a recept is.

Az ellenállhatatlan Zserbópalacsinta
Hozzávalók:
400 g liszt
4 db tojás
500 ml tej
40 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
650 g sárgabaracklekvár
350 g darált dió
170 g porcukor
200 g étcsokoládé
20 ml olaj
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd pihentessük pár percig.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat (a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).
A palacsintákat egyenként süssük ki és hagyjuk kihűlni őket.
Addig a darált diót keverjük össze a porcukorral.
A kihűlt palacsintákra kenjünk rá egy vékony réteg baracklekvárt és szórjuk meg a cukros dióval.
Ebben a sorrendben folytassuk a rétegezést. Palacsinta, lekvár, dió… palacsinta, lekvár, dió…
Legvégül gőz fölött olvasszuk fel a 🍫 csokoládét és keverjük hozzá az olajat, ettől gyönyörű fényesen csillogó lesz a csokoládénk. Ezután vonjuk be a legfelső réteget és hagyjuk dermedni.
Szeletelve tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm



Megjegyzések