Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval
Hozzávalók:
500 g szeletelt sertés tarja
só,
bors
150 - 200 ml vörösbor
2 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
olíva olaj
500 g burgonya
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A hús szeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben magas hőfokon kb. 4-5 perc alatt meg kérgesítjük az olajon, utána tepsibe rakjuk, meglocsoljuk vörösborral és ráhelyezzük a fokhagymát és a dúrvára vágott lilahagymát is.
Ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig alufólia alatt sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül.
A burgonyákat megmossuk és megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát. A megfőtt krumplit kockára vágjuk és hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Ízlés szerint fűszerezzük.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése