Vékony vagy vastag? Örök kérdés….

 


Pizza Ana's Kitchen módra

Hozzávalók vastag tésztához:
500 g pizzaliszt
10 g friss élesztő
250 ml tej
1 teáskanál só
csipetnyi kristálycukor
50 ml olívaolaj
Feltét: mindenki, amit szeret és ami van otthon azt tegyen rá
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a hozzáadjuk az élesztőt is. Alaposan összedolgozzuk, az összegyúrt tésztát letakarjuk és 40-50 percig langyos helyen kelesszük meg. Amikor megkelt nyújtsuk ki a kívánt méretre és alakra. Egy fontos tipp a vastag tészta esetében hosszabb sütési idő szükséges.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések