Tökfőzelék tükörtojással



Tökfőzelék tükörtojással

Hozzávalók:
1 db közepes vöröshagyma
1 csokor kapor
3 g vaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 közepes főzőtök
víz
2 evőkanál tejföl
1.5 evőkanál finomliszt
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a kaprot felaprítjuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kapor felét, 1-2 percig kis lángon kevergetjük.A tököt meghámozzuk kikaparjuk a magját és utána lereszeljük vagy amennyiben van otthon gyalu akkor használjuk azt.
Hozzáadjuk a tököt a hagymához majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, megkeverjük, és lefedve főzzük 15 percig.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá egy merőkanálnyit a főzelék levéből.
Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Hozzáadjuk a kaprot, megkeverjük, és még egy picit főzzük, hogy összérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések