Íme egy húsmentes étel amit feltétként és önmagában is fogyaszthatunk. A legszuperebb benne, hogy nem kell hozzá több liter olaj se a sütéséhez.
Sütőben sült sajtos brokkolifasírt
Hozzávalók:
500 g brokkoli
1 db tojás
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
100 g reszelt sajt
só, bors
olaj
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és lobogó, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni. Amíg hűl a brokkoli, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát dinszteljük le egy kevés olajon.
A kihűlt brokkolit krumplitörővel nyomkodjuk szét és adjuk hozzá a többi alapanyagot is. Ízlés szerint fűszerezzük, és a masszából formázzunk gombócokat amiket enyhén lapítsunk ki a tenyerünkkel. 1 – 1,5 cm nyugodtan lehet a vastagságuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra és 15 percig süssük, az egyik oldalát utána fordítsuk meg és ismét 15 percet süssük a másik oldalát is.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése