Ebben a receptben mutatok Nektek egy olyan ételt ami kiváló partikra,
esetleg előételnek is tökéletes. Hamar elkészíthető és igen dekoratív.
Ti szeretitek a színes ételeket
Sonkával - sajttal töltött brokkolis tekercs
Hozzávalók:
250 g brokkoli
4 db tojás
130 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2 evőkanál tej
2 evőkanál olaj
Töltelék:
250 g ricotta
4 nagy vékony szelet sonka
10 db vékony szelet sajt
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
só, bors
Elkészítés:
A brokkolit forrón lobogó vízben főzzük meg. Amikor kihűlt pépesítsük botmixerrel vagy turmixgép segítségével.
A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját adjuk hozzá a pépesített brokkolihoz, utána a tejet és az olajat is. Keverjük össze homogén állagúra. A lisztet a sütőporral együtt kavarjuk bele a zöld masszánkba. A fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a brokkolis masszához, mintha hagyományos piskótát készítenénk.
Öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengessük el és mehet is be a sütőbe 20 percre.
Sütés után távolítsuk el a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A krémes töltelékhez a krémsajtot fűszerezzük, és jól keverjük össze.
Végül jöhet az összeállítás. A kihűlt tésztára kenjük rá a ricottát egyenletesen, helyezzük rá a sonkákat úgy, hogy teljesen befedje a tésztát és végül tegyük rá a sajtszeleteket is. Az egyik rövidebb oldaltól kiindulva tekerjük fel, csomagoljuk frissen tartó fóliába és tegyük be a hűtőbe 2 órára legalább.
Fogyasztás előtt szeleteljük fel egy centi vastagságúra és tálaljuk tetszés szerint.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése