Sajtos-tejfölös karaj, parmezános hasábburgonyával
Hozzávalók:
500 g sertéskaraj
200 g sajt
100 g liszt
300 ml tejföl
2 teáskanál mustár
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
reszelt parmezán
Elkészítés:
A karajszeleteket mossuk meg, csepegtessük le, majd klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Tegyük a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a pirospaprikát, és forgassuk bele a húst. A tejfölt keverjük össze a mustárral, a zöld fűszerekkel, és mártsuk meg benne a karajszeleteket.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenjük ki kevés zsiradékkal, és rakjuk bele a húst.
A maradék tejfölt egyenletesen oszlassuk el a tetején, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg bő egy óra alatt.
Eközben a karajt fordítsuk át, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
Ha a hús puha, vagyis könnyen belemegy egy hegyes kés, akkor kivehetjük a sütőből.
Tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk, Én burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése