Sajtos - kolbászos rakott brokkoli



Én szeretem a "rakott" ételeket. Gyorsan elkészíthetőek és nincs velük sok macera.

Sajtos - kolbászos rakott brokkoli
Hozzávalok:
500 g brokkoli
6 db tojás
1 szál füstölt kolbász
100 g kolozsvári szalonna
350 ml tejföl
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 teáskanál majoránna
150 g reszelt sajt
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel karikákra.
A brokkolit főzzük meg sós, forrásban lévő vízben, roppanósra, majd szűrjük le és csepegtessük le.
A kolbászt és a szalonnát vágjuk fel és egy serpenyőbe pirítsuk meg őket.
Ha kész tegyük félre.
🔥 Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Egy jénaitálat kenjünk ki vajjal, rakjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, a kolbászt, szalonnát, valamint főtt tojást.
A tejfölt keverjük össze az apróra vágott fokhagymával, fűszerezzük sóval, borssal és majorannával, majd öntsük rá a tetejére. Végezetül reszeljük rá a sajtot.
Tegyük be a tálat a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük meg.
ahol a sütés - főzés egy öröm






Megjegyzések