Hozzávalók:
100 g trappista sajt
100 g krémsajt
50 g camembert sajt
200 ml főzőtejszín
1 vöröshagyma
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi őrölt szerecsendió
só
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Szórjunk rá lisztet, és keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Több részletben öntsünk hozzá egy liter vizet, majd főzzük tíz percig.
Közben ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Adjuk hozzá a reszelt sajtokat és a krémsajtot. Ha elolvadnak, öntsük fel a tejszínnel, és főzzük össze pár perc alatt. Közben többször kevergessük meg, mert könnyen leéghet.
Tálalhatjuk cipóban, pirított kenyérkockával vagy pirított baconnal.
ahol sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése