Rumos elefántkönnycsepp

 


Itt egy sokak által ismert sütemény, amit elkészítettem egy könnyebb sütés nélküli változatban.

Rumos elefántkönnycsepp

Hozzávalók:
1 teáskanál rumaroma
200 g darált háztartási keksz
100 ml tej
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
100 g olvasztott margarin
1,5-2 db banán
krémhez:
300 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kristálycukor
80 g margarin
háztartási keksz a tetejére
Elkészítés:
A darált kekszhez hozzá adjuk az olvasztott margarint, a tejet, a rumaromát, a porcukrot és összekeverjük. Fóliával bélelt őzgerinc formába (vagy amilyen formánk van) nyomkodjuk és amíg elkészítjük a krémet hűtőbe tesszük.
A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot megfőzzük és langyosra hűtjük. Ha langyosra hűlt a puding akkor hozzákeverjük a margarint. A krém felét a kekszes masszára öntjük.
Bele tesszük a banánt a közepébe, befedjük a krém másik felével és a tetejére helyezzük a kekszeket, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Amikor megdermedt a sütemény akkor emeljük ki a fóliával együtt és fordítsuk meg úgy hogy a kekszek kerüljenek alulra.
Ha szeretnétek bevonhatjátok csokimázzal a tetejét is.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm



Megjegyzések