Ricottás torony eperöntettel



Ricottás torony eperöntettel

Hozzávalók:
250 g ricotta
40 g finomliszt
1.5 evőkanál olaj
80 g cukor
2 tojás
2 teáskanál citromhéja
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját verjük habosra a cukorral.
A ricottát, az olajat, a tojássárgáját és a citromhéjat keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet, elektromos habverővel keverjük egyneművé. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habját.
Egy tepsit lisztezzünk ki, majd öntsük bele a masszát. Süssük 40-45 percig, de a végén ellenőrizzük tűpróbával, hogy kellőképpen átsült-e.
Bármilyen öntettel porcukorral lehet tálalni.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések