Retro kakaós csiga

 


Megérkezett "mindenki" kedvence, az ellenállhatatlan, puha, édes péksütemény amivel jól összemaszatolhatjuk magunkat.

😃 Vigyázat, gyorsan fogy!

Kakaós csiga
Hozzávalók:
600 g liszt
1 db tojássárgája
50 g friss élesztő
200 ml tej
180 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
Töltelék:
2 evőkanál kakaó por
5 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál Nesquick kakaó por
olaj
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben. Amíg az élesztő dolgozik, addig a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és szárazon összekeverjük. Tegyük bele a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot is. Jó alaposan dolgozzuk össze és gyúrjunk egy szép tésztát belőle.
Mikor kész, egy meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát hagyjuk kelni. A kakaóporokat összekeverjük a cukorral.
Ha a tészta megkelt, 6-7 mm vastag téglalap formájúra nyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk a cukros kakaóporral. Ezután tekerjük fel a keskenyebb oldaltól kiindulva, kb. 2-3 cm-es korongokat vagdossunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
🔥 Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva isteni finom! 😛
Jó étvágyat!
Ana’s Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm







Megjegyzések