Reggelire, vacsira esetleg uzsonnára nem is lehetne ennél jobbat választani. Főleg hűvös napokon egy meleg kakaó kíséretében!



Ana's Kitchen kalácsa

Hozzávalók:
100 g vaj
250 ml tej
600 g finomliszt
25 g friss élesztő
150 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
1 db tojás
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk és letakarva langyos helyen 40 percig kelesszük.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk és feltekerjük.
A feltekert rudakat összefonjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Még kelesszük 20 percig.
Ha letelt az idő, akkor megkenjük tojássárgájával a tetejét.
Végül a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a kalácsot megsütjük.
Előmelegített sütőben 170 C fokon készre sütjük 35 perc alatt.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések