Rakott káposzta Ana módra
Hozzávalók:
1 fej közepes méretű friss fejes káposzta
500 g sertés darálthús
1 bögre rizs
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál kapor
1 teáskanál bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A rizst egy evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, majd 1,5-szeres mennyiségű vízzel felöntve fedő alatt alacsony lángon megpároljuk.
A káposztát felvágjuk és megdinszteljük.
A vöröshagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a darálthúst is.
Fűszerezzük, és sóval, borssal ízesítjük, utána közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
Ha megfőtt a rizs, a darált hússal és a dinsztelt káposztával felváltva, egy hőálló edénybe rétegezzük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 perc alatt összesütjük.
Amikor megsült Én hideg tejföllel tálaltam.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése