Ez a recept egyenesen Olaszországból származik, nagyon kedves olasz barátnőmtől.
Pasta carbonara originale- az eredeti carbonara
Hozzávalók:
150 g füstölt kolozsvári szalonna
2 evőkanál olívaolaj
250 g spagetti
4 db tojás
só, bors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
80 g reszelt parmezán
200 ml tészta-főzővíz
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
A tojásokat felverjük és fűszerezzük.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre.
Folyamatosan rázogatjuk vagy kevergetjük addig, amíg krémes lesz az állaga.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése