Az indiaiak hagyományos lepénykenyere amely kiválóan alkalmas curryk és zöldséges raguk szaftjának tunkolására, de megkenve és fűszerezve, sőt töltve is fantasztikusan finom. Próbáljátok ki!
Naan kenyér
Hozzávalók 8 darabhoz:
1 csomag por élesztő
120 ml langyos víz
1 teáskanál kristály cukor
4 evőkanál olívaolaj
5 púpozott evőkanál joghurt (görög)
1 db tojás
350 g liszt
1 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel cukros, langyos vízben. Mikor felfutott, akkor keverjük hozzá az olívaolajat, joghurtot és a tojást is.
A lisztet keverjük el a sóval és adjuk hozzá a joghurtos masszához.
Lisztezett felületen dagasszuk tovább pár percig amíg ruganyos tésztát nem kapunk. Ha ragad még akkor nyugodtan adagoljunk hozzá lisztet.
Olajjal kikent tálban letakarva hagyjuk kelni egy órán át.
Ha megkelt a tészta akkor osszuk 8 egyenlő részre. Formázzunk belőlük gombócokat és nyújtsuk ki őket alaktalanra.
Felhevített, tapadásmentes serpenyőben süssük ki. Helyezzük a tésztát a serpenyőbe és fedjük le fedővel amíg hólyagos nem lesz a tészta. Utána fordítsuk meg és fedő nélkül süssük még 1 – 1,5 percig. Nagyon figyeljünk rá mert hamar megéghet.
Így süssük meg a többi tésztánkat is.
Ízlés szerint lehet fogyasztani ételek mellé kenyér helyett, esetleg úgy mint a lángost. Nagyon finom melegen és még másnap is puha.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése