Mintha csak a Balaton partján lennénk. 🙂 🐟 Varázsoljátok az ellenállhatatlan illatot és ízt az otthonotokba.



Rántott hal "hekk" hasábburgonyával

A halhoz
Hozzávalók:
4 db hekk
A bundához
300 g kukoricaliszt
100 g fűszerpaprika
A sütéshez
olaj
Elkészítés:
A hal törzsek hasát vágjuk végig hosszában. Utána az oldalukat irdaljuk be úgy 1-1,5 centiméterenként.
A törzseket kívül-belül jó alaposan dörzsöljük be sóval. Közben a lisztet keverjük össze a fűszerpaprikával egy tálban.
A halakat forgassuk bele a paprikás lisztbe, a belsejüket és az oldalán vagdosott részeket is lisztezzük be.
Forró, bő olajban mérettől függően 8-10 perc alatt süssük meg őket. Időnként forgassuk meg, hogy minden oldala szépen átsüljön.
Papírtörlőre kiszedve itassuk fel a felesleges olajat róluk.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések