Milánoi makaróni



Hozzávalók:

350 g makaróni tészta
300 g champion gomba
100 g sonka
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só, bors
100 ml sürített paradicsomlé
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben az olajon üvegesre dinszteljük. A sonkát is apróra vágjuk. Majd a gombát megtisztítjuk, meghámozzuk és felszeleteljük.
Amikor kész a hagyma, hozzáadjuk a sonkát, kicsit még pirítjuk és végül a gombát is belerakjuk.
15 percig főzzük, ha látjuk hogy kezd pirulni akkor adjunk hozzá egy kis vizet, hamar lefő róla. Közben megfőzzük a makaróni tésztát is külön. Ha kész a gomba akkor hozzáadjuk a sürített paradicsomlevet, fűszerezzük és még főzzük legalább 10 percig.
Tálalás előtt a tésztát összeforgatjuk a szósz egy részével, hogy átvegye a pirosas színét és aromáját.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm



Megjegyzések