Mézes puszedli



Mézes puszedli

Hozzávalók:
500 g finomliszt
150 g rétesliszt
150 g méz
150 g porcukor
100 g vaj
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
Mázhoz:
200 g porcukor
víz
Elkészítés:
A mézet keverd habosra a cukorral, a vajjal és a tojásokkal. A kétféle lisztet szitáld át, és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, szódabikarbónát, és rakd a mézes masszához.
Gyúrd össze jól az alapanyagokat, amikor már nem ragad a kezedhez, és jól összeáll, csomagold fóliába, és tedd be a hűtőbe egy órára.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, aztán formázz belőle diónyi gombócokat. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit nagyobb távolságra, mert sülés közben a puszedli tovább növekszik és összenőhetnek.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10 perc alatt.
Sütés után ellenőrizd, hogy kellően átsült e!
A mázhoz a porcukrot tedd egy tálba és adj hozzá vizet. Egy habverő segítségével keverd homogén állagúvá! Ha sűrű akkor vizet adj még, ha híg akkor porcukrot.
A máz elkészülte után forgasd meg benne a sütiket gyorsan, mert hamar megszilárdul!
Ez egy alap recept amit sokféleképpen tudtok még variálni kedvetekre. Keverhettek a tésztájába kakaót, rakhattok bele aszalványokat és akár csokoládés bevonatot is tehettek rájuk.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések