Megmutatom Nektek Én hogyan készítem a Stefánia vagdaltat más formában.



Töltött fasírt

Hozzávalók:
500 g sertés darálthús
1 db tojás (a fasírtba kell)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál fekete őrölt bors
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
1 csapott evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból)
1 szál füstölt kolbász
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni őket, majd távolítsuk el a héjukat és vágjuk apróra.
A darált húst öntsük egy tálba, adjuk hozzá a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát,hagymát és az apróra vágott főtt tojást. Alaposan dolgozzuk össze.
Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a kolbászt, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percet puhítjuk a húst, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Mikor kicsit kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések