Hartyáni krémes
Hozzávalók:
a tésztához:
350 g liszt
100 g kristálycukor
2 evőkanál méz
80 g vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
krémhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás puding
160 g vaj
200 g porcukor
21 db babapiskóta
250 ml kávé
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A krémhez a pudingot, a cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, utána sűrű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt.
Hűtsük ki a krémet. A porcukorral keverjük habosra a vajat és dolgozzuk össze a már kihűlt krémmel.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat melegítsük össze vízgőz fölött, mikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó.
Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, először kevergessük, utána gyúrjunk puha tésztát belőle.
Válasszuk két egyenlő részre és nyújtsuk ki téglalap formájúra, 3 – 4 mm vastagságúra nagyjából. 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.
Kenjük meg az egyik lapot a krém felével, utána a kávéba mártott babapiskótákat rakjuk rá keresztbe vagy hosszába.
A maradék krémet rásimítjuk, végül a másik tésztalappal befedjük.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára, és másnap porcukorral megszórva, felszeletelve tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése