Kelkáposztás csirkeragu tarhonyával
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
500 g csirkemellfilé
só, bors
1 teáskanál köménymag
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olíva olaj
100 ml sűrített paradicsom
a tarhonyához:
300 g tarhonya
víz
só
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Pár levelet letördelünk a káposztáról, megmossuk és forrásban lévő vízben 4 perc alatt megfőzzük.
A csirkemellet megmossuk és felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és felhevített olajon megsütjük, majd félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, hozzáöntünk kevés olajat, hozzáadjuk
a felkockázott hagymát, a zúzott fokhagymát és megdinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst, ráöntjük a paradicsomot és hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát és fűszerezzük is.
Ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk, nagyjából 35 perc alatt készre főzzük.
A tarhonyát olajon megpirítjuk, és amikor megbarnult akkor öntsük fel vízzel és adjunk hozzá sót is, fedő alatt készre főzzük kb.10-12 perc alatt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése