Karlsbadi túrós ismertebb nevén Ökörszem



Karlsbadi túrós ismertebb nevén Ökörszem

Hozzávalók:
500 g finomliszt
7 g szárított élesztő vagy 25 g friss élesztő
150 g kristálycukor
csipetnyi só
180 g vaj
200 ml tej
1 db tojás
A kenéshez:
2 db tojássárgája
A töltelékhez:
300 g zsírszegény túró
1 csomag vaníliás cukor
200 g kristálycukor
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejbe. A többi hozzávalót tegyük egy tálba. Amikor az élesztő felfutott hozzáadjuk az alapanyagokhoz és jól dolgozzuk össze.
A tésztát mérjük ki 48 grammos darabokra és formázzunk gombócokat belőlük, ezután helyezzük tepsire.
Meleg helyen 40 percig hagyjuk kelni a gombócokat.
🔥 A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A kelesztési idő leteltével a gombócok közepét egy súllyal vagy egy feles pohárral benyomjuk.
Megkenjük tojássárgájával és a mélyedésbe beletöltjük a túrós tölteléket is.
🔥 20 perc alatt készre sütjük őket.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések