Hagyományos karácsonyi sütemény ami egy háztartásból sem maradhat ki
Karácsonyi linzer
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál sütőpor
töltéshez:
baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Amint összeállt, tegyük egy fóliába és be a hűtőbe egy órára.
Pihentetés után, lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
Csillag formával kiszaggatjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük .
Amikor kihűltek, megtöltjük őket lekvárral és összeillesszük és porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése