Kakaós piskóta alaprecept Ana’s Kitchen módra



Kakaós piskóta alaprecept Ana’s Kitchen módra

Hozzávalók:
8 db L-es méretű tojás
8 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó por
csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.
Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések