Íme a híres Kinder Bueno szelet amit a felnőttek és a gyerekek egyaránt imádnak
Hozzávalók :
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál darált keksz (vagy zsemlemorzsa)
150 g pirított aprított sótlan mogyoró
8 evőkanál nutella
Krémhez:
500 ml tej
6 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál rétesliszt
100 g étcsokoládé
150 g margarin
3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
2 csomag háztartási keksz
langyos tej
tetejére:
tejszínhab
Elkészítés:
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A mogyorót egy üres serpenyőbe megpirítjuk kissé, majd durvára vágjuk (jó sok egész is maradhat benne).
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapiros tepsire (24x36) borítjuk és megszórjuk mogyoróval.
Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, a sütőpapírt leszedjük, és még melegen rákenjük a mikróban folyóssá melegített nutellát.
Ha a krém kihűlt, akkor a vajat a cukorral keverjük habosra és adjuk hozzá a krémhez és keverjük össze.
A krémet megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
Az összeállítás pedig a következőképpen néz ki:
Mogyorós alap, nutella, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, ismét keksz,csokis krém.
Ha ez kész, hidegre tesszük pár órára, ezalatt szépen kidermed és a keksz is átpuhul.
Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
Mindenki a kedve szerint díszítheti a tetejét.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése