Diós rácsos sütemény
Hozzávalók:
500 g liszt
250 g vaj
150 g porcukor
3 db tojás sárga
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
tejföl
1 db tojássárgája (a kenéshez)
töltelék:
250 g darált dió
150 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojásfehérje
baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és annyi tejfölt adjunk hozzá hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre tegyük hűtőbe pihenni, addig készítsük el a tölteléket hozzá.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a porcukorral és vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a darált diót és a citromhéjat. A tésztát két részre osztjuk, egy 2/3 és egy 1/3 részre.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és erre rákenjük a diós habot. A megmaradt tésztával berácsozom. A rácsokat lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése