Hoztam egy újabb híres finomságot egyenesen Bécsből!



Vaníliás kifli - Wien Vanillekipferl

Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
csipet só
80 g porcukor
2 db tojássárgája
100 g sótlan, darált mogyoró
Elkészítés:
A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra. A sót, darált mogyorót vegyítsük a liszthez és az egészet szitáljuk bele a vajas masszába. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze alaposan. Egy nagyon ragadós állagú tésztánk lesz.
Ezután 40 percre tegyük be a hűtőbe!
Az idő leteltével lisztezett felületen formázzunk gombócot és osszuk 4 egyenlő részre. Fogjuk meg az egyik részt és sodorjunk belőle hosszúkás formát és kisebb diónyi darabkákra vagdossuk fel. Ezeket a darabkákat pedig sodorjuk és formázzunk belőlük U betűket.
Tegyük meg ugyanezt a másik 3 darabbal is!
Ha kész vannak, pakoljuk őket sütőpapírral bélelt tepsire és mehetnek is a sütőbe.
170 C fokos sütőben süssük meg őket 13 – 15 perc alatt.
Amíg még melegek forgassuk meg őket porcukorban.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés – főzés egy öröm





Megjegyzések