Herőce, Forgácsfánk de ahogy sokan ismerik a Csörögefánk



Herőce, Forgácsfánk de ahogy sokan ismerik a Csörögefánk

Hozzávalók:
500 g finomliszt
11 g friss vagy szárított élesztő
200 g sütőmargarin
3 teáskanál rum aroma
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
100 ml tej
olaj
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót belerakjuk egy tálba. Mikor az élesztő kellően felfutott akkor beleöntjük a tálba és jól összedolgozzuk az alapanyagokat. Finom ruganyos tésztát kell, hogy kapjunk.
A kapott tésztát 30 percig hagyjuk pihenni, kelni.
Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát. Derelyevágóval vagy egy éles késsel vagdossunk tetszőleges csíkokat. Utána ferdén vágjunk belőlük rombusz formákat. A formák közepét metszük meg és a metszés két végénél a tésztát dugjuk át a résen. Persze bármilyen más formában is ki lehet őket sütni. 😉
Forrósítsunk olajat és ügyesen süssük ki aranybarnára a formáinkat.
Porcukorral megszórva, finom lekvárokkal lehet fogyasztani!
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések