Havasi kifli más néven Hókifli
Hozzávalók:
600 g liszt
125 g sütőmargarin
1 tojássárgája
tejföl amennyit felvesz
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
Töltelék ízlés szerint: szilvalekvár, baracklekvár vagy dió ki mit szeret.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük (kivéve a tölteléket) és egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk. Amikor a tészta leválik a kezünkről akkor jó lesz.
Miután összedolgoztuk kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe egy kiskanál tölteléket teszünk ízlés szerint, majd átlósan feltekerjük.
Előmelegített sütőben 160 C fokon megsütjük a kifliket.
Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése