Habos kakaós linzer, csokicsúccsal



Habos kakaós linzer, csokicsúccsal

Hozzávalók:
400 g liszt
100 g kristály cukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 teáskanál fahéj
200 g vaj
3 tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
A habhoz:
3 tojásfehérje
200 g porcukor
2 evőkanál liszt
Csúcshoz: ⛰
Mogyorókrém vagy nutella
Elkészítés:
A lisztből, cukorból, sütőporból, sóból, fahéjból, kakaóból vajból és tojássárgájából ruganyos gyúrjunk ruganyos tésztát.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd körlapokat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd adjuk hozzá a porcukrot, a lisztet és néhány percig még robotgéppel dolgozzunk rajta.
Tegyük habzsákba és a tészták szélére nyomjuk a habot, majd 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük meg a habos linzereket.
A mogyorókrémet vagy nutellát picit megolvasszuk és a habkarika közepébe töltjük.
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések