Házi készítésű vaníliás karika
Hozzávalók:
50 g kukoricaliszt
350 g finomliszt
1 csipet só
250 g vaj
180 g porcukor
2 db tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliáscukor
1 db citrom reszelt héja
a mázhoz:
300 g csokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, majd eldörzsöljük a vajjal utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Fóliába tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 centi vastagságúra, és egy 7 centi átmérőjű formával kiszaggatjuk a karikákat.
A közepükbe egy 3 centi átmérőjű lyukat szúrunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 10 perc alatt készre sütjük a karikákat.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.
A kihűlt karikák alját belemártjuk az olvasztott csokoládéba, késsel kicsit lehúzzuk a felesleget, ezután egy tálcára rakjuk őket.
A csokoládé megdermedése után már lehet is fogyasztani.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése