Ha szeretitek a sajtos tésztát, akkor ez a változat is ízleni fog. Íme a legsajtosabb tészta amit az amerikaiak is imádnak!



Ha szeretitek a sajtos tésztát, akkor ez a változat is ízleni fog. Íme a legsajtosabb tészta amit az amerikaiak is imádnak!

Mac & Cheese - Amerikai sajtos tészta
Hozzávalók
200 g makaróni tészta
150 g cheddar sajt
200 ml tej
2 evőkanál finomliszt
50 g vaj
bors
Elkészítés
A vajat olvasszuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon "pirítsuk" pár percig. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mindig keverjünk el. Figyeljünk rá, hogy ne túl folyós állagú masszát kapjunk.
Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd keverjük hozzá a lereszelt cheddar sajtot, és keverjük jól el.
Végül pedig öntsük bele a kifőtt tésztát a masszába, és keverjük alaposan össze. Kevés frissen őrölt bors még mehet a tetejére tálalásnál, és kész is.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések