Ha szeretitek a mézes sütiket finom krémmel, akkor a Lajcsi-szeletet mindenképpen ki kell próbálnotok!



Lajcsi-szelet

Hozzávalók:
400 g liszt
200 g kristálycukor
2 evőkanál kakaó por
2 evőkanál méz
2 db tojás
50 g vaj
2 teáskanál szódabikarbóna
krémekhez:
250 g vaj
2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
1 l tej
2 puncsos puding
2 vaníliás puding
4 evőkanál cukor
csokimáz
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztához tegyük egy nagy lábasba a kakaót, mézet, tojást, cukrot és a vajat, majd vízgőz felett, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze körülbelül öt perc alatt.
Ezután vegyük le a tűzről és dolgozuk hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet jó alaposan. Öntsük ki egy lisztezett felületre és gyúrjuk át picit kézzel is. A tészta nagyon ragacsos lessz, nyugodtan adagoljunk hozzá lisztet szükség szerint.
Osszuk három egyenlő részre és nyújtsuk ki őket akkorára, mint amekkora a tepsi.
Tegyük a lapokat a tepsi hátuljára. Egyesével süssük meg a tésztákat 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt.
A krémhez a pudingokat fél – fél liter tejjel főzzük meg. Én kristálycukorral ízesitettem meg ízlés szerint. Ha kihűltek a pudingok akkor a vajat keverjük ki a porcukorral, majd az egyik felét dolgozzuk a puncsos, a másikat a vaníliás pudinghoz.
Ezután állítsuk össze a sütit, a lapokat kenjük meg a pudingokkal. Végül a mázhoz olvasszuk fel vízgőz felett a csokit, keverjük hozzá az olajat, és kenjük a süti tetejére.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm



Megjegyzések