Ha már elegetek van a kemény és morzsálódós kenyerekből akkor próbáljátok ki ezt az egyszerű receptet.
Ha már elegetek van a kemény és morzsálódós kenyerekből akkor próbáljátok ki ezt az egyszerű receptet.
Házi készítésű bagett
Hozzávalók:
300 ml víz
25 g friss élesztő vagy 7 g szárított élesztő
1 evőkanál kristálycukor
500 g finomliszt
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, adjuk hozzá a sót, aztán mehet bele a felfuttatott élesztő is.
Először kézzel keverjük össze, utána borítsuk ki egy deszkára vagy pultra és gyúrjuk össze jól.
Letakarva, meleg helyen 1 órán át hagyjuk kelni.
Ha ez megvolt, a tésztát kétfelé osszuk. Kinyomkodjuk belőle a levegőt, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta szélét és így hosszú hurka alakúra formázzuk.
Ugyanezt megcsináljuk a másik adag tésztával is és még 30 percig letakarva pihentetjük.
Egy éles késsel bevagdossuk a bagettek tetejét, kevés vízzel meglocsoljuk és 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt kisütjük őket.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése