Gigászi csokitorta Ana's Kitchen módra



Szeretném megmutatni Nektek hogy Én hogyan készítem a csokitortát

Gigászi csokitorta Ana's Kitchen módra

Hozzávalók:

12 db tojás
12 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó por
csipet só
krémhez:
600 g mascarpone
500 g Nutella
tetejére és oldalára:
500 g tortabevonó tej vagy étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.
Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Krémhez:
A mascarponét keverjük el kézi mixerrel ezután adjuk hozzá a nutellát és keverjük össze.
A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és betöltjük krémmel. Bevonjuk csokoládéval és tetszés szerint díszítjük. Ha kész akkor tegyük be a hűtőbe dermedni.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések