Gesztenyegolyó
Hozzávalók:
200 g darált háztartási keksz
120 g margarin (olvasztott)
100 g porcukor (ízlés szerint)
250 g gesztenyemassza
30 ml rumaroma
annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)
Elkészítés:
A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.
Jó tanácsként, miután kész vannak a golyók tegyük hűtőbe őket dermedni legalább 1-2 órára.
Amíg hűlnek a golyók van időnk elkészíteni a csokoládé bevonatot is.
A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A golyók közepébe fogpiszkálót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.
Ezután ismét hagyjuk dermedni a csokival együtt.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése