Franciasalátának csak mi hívjuk, a világ nagyobbik részén Olivier-salátaként



Franciasalátának csak mi hívjuk, a világ nagyobbik részén Olivier-salátaként, és orosz salátaként ismerik, de ezek mind kissé eltérnek a hazánkban ismeretes verziótól, ami eredetileg levesből szedett zöldségekből készül, almával és uborkával megspékelve.
A titok az, hogy minden összetevőt pont ugyanakkorára kell vágni, a mennyiségeket természetesen ízlés szerint lehet változtatni.
Olivier saláta, avagy a franciasaláta
Hozzávalók:
200 g zöldborsó,
200 g sárgarépa,
100 g krumpli,
100 g karalábé,
100 g alma,
100 g csemegeuborka,
3 tojás,
2 evőkanál mustár,
40 ml olaj,
1 fél citrom,
só, bors.
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és főzzük meg. Az almát hámozzuk meg és vágjuk fel a csemegeuborkával együtt, arra figyeljünk, hogy főzésnél ne legyenek túl puhák, inkább maradjanak ropogósak.
Amíg főnek, el kell készíteni a majonézt: a tojások sárgáját el kell keverni a mustárral, majd fel kell önteni olajjal, sózni és borsozni kell mindenki a saját ízlése szerint, valamint bele kell facsarni a fél citrom levét is.
Ha minden kész, keverjük össze a zöldségeket a majonézzel és már fogyaszthatjuk is, de nem árt neki, ha áll egy napot előtte a hűtőben.
Köretnek és magában is fogyasztható.
ahol a sütés - főzés egy öröm




Megjegyzések