Éclair fánk
Hozzávalók:
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 ml víz
100 g liszt
3 db tojás
csokoládé a tetejére
Mindenki ízlés szerint azzal tölti meg amivel szeretné.
Elkészítés:
A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet.
Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is.
A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól.
200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki.
A fánkokat félbevágjuk, megtöltjük őket tetszőlegesen krémmel és a tetejüket pedig lekenjük csokoládéval.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése