Ma elhoztam Nektek az eredeti angol sörbundában készült halat, amit Londonban egy kedves séf munkatársamtól tanultam. Azt mondta Nekem, hogy attól még hogy Én nem szeretem a halat tudnom kell hogyan készítsem el ízletesen.
Fish & Chips az ipari fejlődésnek köszönhetően vált nemzeti étellé Angliában.
Fish & Chips 

Hozzávalók:
400 g burgonya
600 g tőkehal filé
1 bögre liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 késhegynyi sütőpor
1 teáskanál keményítő
1 bögre sör lehetőleg félbarna (szükség szerint még adagoljuk a masszához)
Elkészítés:
A halat megmossuk alaposan. A száraz hozzávalókat helyezzük egy tálba ezután adjuk hozzá a sört és jól keverjük össze, szükség szerint még egy pici sört hozzáadhatunk. Gyorsan keverjük simára az egészet. Egy sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kell kapnunk. A halat konyhai papírtörlővel szárítsuk le, sózzuk meg mindkét oldalán és forgassuk bele a sörtésztába. Óvatosan eresszük bele a forró olajba és süssük kb. 4-5 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. A burgonyát meghámozzuk és aranybarnára megsütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése