Fahéjas almakompót
4 db nagyobb alma
1 darab citrom leve
1 db fahéj (rúd)
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
4 evőkanál cukor, méz vagy édesítő
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk fel tetszőlegesen. Tegyük fel főni annyi vízzel, ami ellepi, az alma úgyis ereszteni fog még levet.
Öntsünk bele a citrom levet, tegyük bele a szegfűszeget és a fahéjat is. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot vagy édesítőt.
Ha mézzel szeretnénk ízesíteni, akkor csak a legvégén tegyük bele, különben kifőnek belőle a tápanyagok.
Mikor a gyümölcs kicsit áttetszőbbé válik, vegyük le a tűzről.
Langyosan is finom, de aki hidegen szeretné fogyasztani, tegye a hűtőbe néhány órára
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése