Erdélyi juhtúrós puliszka
Hozzávalók:
400 g kukoricadara,
800 ml víz
250 g juhtúró,
só
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe feltesszük a vizet forrni. Teszünk bele egy csipetnyi sót. Amikor forr a víz akkor beleöntjük a kukoricadarát lassan adagolva és folyamatos kevergetés közbe főzzük. Állandóan kell kavargatni főzés közbe, mert ha nem hamar csomóssá tud válni. Amikor a puliszka az edény falától elválik akkor elkészült.

Egy tepsit kiolajozunk, a puliszka felét beleöntjük, rátesszük a juhtúró darabokat. Ezután beleöntjük a másik felét a puliszkának, és a tetejére megint túrót rakunk.

Fogyaszthatjuk sült szalonnával, káposztasalátával vagy egyszerűen csak tejföllel!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése