Elkészítettem életem legpuhább pogácsáját.
Bármikor jól jön, ha sietve kell valami vendégváró vagy buliba, zsúrba vinni való sós aprósütemény.
Túrós – sajtos pogácsa
Hozzávalók:
500 g liszt
25 g friss élesztő
200 ml tej
170 g vaj
250 g rögös túró
3 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
2 teáskanál só
70 g reszelt sajt a (tésztába)
1 tojássárgája (a kenéshez)
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra majd lisztbe mártott, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk).
170 C fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése