Elkészítettem életem legpuhább pogácsáját.
Bármikor jól jön, ha sietve kell valami vendégváró vagy buliba, zsúrba vinni való sós aprósütemény.
Túrós – sajtos pogácsa
Hozzávalók:
500 g liszt
25 g friss élesztő
200 ml tej
170 g vaj
250 g rögös túró
3 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
2 teáskanál só
70 g reszelt sajt a (tésztába)
1 tojássárgája (a kenéshez)
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra majd lisztbe mártott, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal, (de akár köménnyel is megszórhatjuk).
170 C fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése