Répatorta ízű kuglóf
Recept:
210 g finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
260 g reszelt sárgarépa
110 g kristálycukor
100 g barna cukor
4 db tojás
250 ml olaj
2 teáskanál vanília aroma
60 g durvára vágott dió
1 teáskanál őrölt szerecsendió
2 teáskanál őrölt fahéj
Cukormázhoz:
250 g porcukor
3 evőkanál víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adjuk hozzá a száraz alapanyagokat kivéve a diót és a répát majd ezt is keverjük össze.
A répákat mossuk meg, reszeljük le. A diót vágjuk durvára. A tojásos masszánkhoz fokozatosan három részben adagoljuk hozzá a lisztes keveréket. Ezután jöhet a répa és a dió is bele. Jól keverjük át és öntsünk bele a formánkba.
170 C fokon 40 perc alatt süssük meg és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e belül is rendesen.
A mázhoz keverjük össze a porcukrot a vízzel. Mikor teljesen kihűlt a kuglófunk akkor óvatosan ráöntjük a tetejére a cukormázat és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.
Én marcipánból formáztam sárgarépákat és azokkal díszítettem a tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése