Egy hűvös napokra való kellemes levest készítettem.





Frankfurti leves

Hozzávalók:
1 fej fejes káposzta
2 db krumpli
2 pár virsli
1 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
só, bors
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, a vöröshagymát vágjuk apróra a kelkáposztát pedig vékony szeletekre. A virslit karikázzuk fel.
Hevítsünk olajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a préselt fokhagymát is. Utána tegyük rá a kelkáposztát és a krumplit. Öntsük fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
Ízesítsük a levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, majd kis lángon főzzük készre a levest, ha a krumpli megpuhult, rakjuk bele a virslit és még pár percig főzzük.
Én tejföllel tálaltam, de behabarva is finom.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések