Édesburgonyás pogácsa
Hozzávalók:
600 g liszt
20 g friss élesztő
100 ml tej
200 g vaj
1 evőkanál zsír
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
2 teáskanál só
1 db közepes édesburgonya a (tésztába)
köménymag a tetejére ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és megfőzzük. Ha megfőtt akkor turmixoljuk vagy pépesítsük. és hozzáadjuk a tésztához.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
Kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, (köménnyel is megszórhatjuk, ízlés szerint), majd lisztbe mártott, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben 170 C fokon, 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése