Dupla rétegű lekváros - diós kiflik
Hozzávalók:
650 g finomliszt
1 teáskanál só
80 g kristálycukor
1 db tojás
300 ml langyos tej
80 g olvasztott vaj
7 g por élesztő
töltelék:
6 evőkanál tetszőleges ízű lekvár
80 g darált dió
80 g kristálycukor
durvára aprított dió a tetejére és kristálycukor
1 db tojássárgája (tetejére)
Elkészítés:
Egy tálba tegyük a lisztet, sót, élesztőt a cukrot és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a langyos tejet, olvasztott vajat és a tojást. Dolgozzuk össze a tésztát, utána osszuk négy egyenlő részre és formáljunk belőlük gömb alakokat, 20 percig hagyjuk pihenni, kelni a tésztákat. Amíg a tészták pihennek addig összekeverjük a darált diót a cukorral.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Külön - külön két tésztadarabot kör alakúra nyújtunk, az egyiket megkenjük három evőkanál lekvárral és megszórjuk a cukros dió felével is. A másik tésztalapot pedig ráhelyezzük, befedjük vele.
Finoman lenyomkodjuk és egy éles késsel 16 körcikkre felvágjuk. Ezután szorosan feltekerjük és a tepsire tesszük. A felsorakoztatott kifliket megkenjük tojássárgájával, a durvára vágott diót összekeverjük cukorral és megszórjuk a tetejüket.
180 C fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Ugyanígy teszünk a másik két tésztadarabbal is.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése